http://www.youtube.com/watch?v=1VVSz9lnl34

Ollut muutaman paivan huisketta,kun mieheni tytar pikkupojan (1 vuotias) kanssa ja poika tulivat keskiviikkona Fethiyesta.

Tanaan nousimme jo hyvissa ajoin aamulla ylös,ja kello 8.00 olimme menossa dolmuksella armeijan valatilaisuutta katsomaan ja kuulemaan.

Kokeilen nyt ensimmaista kertaa,toimiiko linkki taalla.Tuosta yllaolevasta linkista paaset katsomaan valan vannomisen.Video on viime vuoden yhdesta samaisesta tilaisuudesta,missa tanaan olimme,ja samasta paikasta.

Tama maavoimien yksikkö on pieni,joten valatilaisuudessakaan ei mitaan suuria naytöksia ollut,mutta tilaisuus oli todella juhlava.

Ensin alkuun muutama puhe,ja tottakai kansallislaulu (Milli mars).Valan vannomisen jalkeen Sotilassoittokunnan esityksia laulettuna,jonka jalkeen sotilaitten ohimarssi.

Nyt olisi normaalikamera ollut tarpeen.Minulla kun on vain kannykkakamera,ja kannykat piti luovuttaa sailöön tilaisuuden ajaksi.Tiesin sen kylla,mutta en nyt tata tilaisuutta varten alkanut kameraa ostamaan.

Vavy paasi viikon lomalle,jonka jalkeen siirtyy Balikhesir:iin 500 kilometria taalta Antalyasta.Upseerikouluspaikka,ja helppo sellainen.Vavysta ei tehda upseeria,mutta han paasi palvelemaan tarjoilijana.Myöhemmin sitten kuulee tarkemmin.Kun vavy armeijaan meni,niin ensinhan hanet maarattiin kommandokoulutukseen,mutta heti alkuun nousi verenpaine niin paljon,etta siirrettiin maavoimiin.Hoiti alokasaikansa hyvin,ja sai jo tuolloin luottotehtavia.Kun ne sujuivat,niin inhimellisesti katsottiin palveluspaikka terveyden mukaan.Ammattinaan tarjoilijan työta harjoittaneena saa sita nyt tehda sitten armeijassakin.Toki siihen sisaltyy myös sita normaalia armeijakoulutusta marsseineen ja kaikkine harjoituksineen.

Edessa on nyt armeija-aikaa viela 14 kuukautta.Seuraavalle lomalle paasee puolen vuoden kuluttua.Toki iltalomia on,mutta eipa niilla lahdeta kotiin kaymaan.

Mukavaa viikonloppua kaikille