Sunnuntaina kavimme siis mieheni pojan kanssa vierailulla taalla Antalyassa armeijassa,missa alokkaana palvelee turkkilainen vavymme.

Tama oli ensimmainen laheinen tutustuminen Turkin armeijaan.Vavy maarattin ensin İspartaan kommandokoulutukseen,mutta verenpaine nousi siella halyyttavasti,joten hanet siirrettiin maavoimiin tanne Antalyaan.Muutenkin on paikkana kuulemma paljon parempi.

Armeijahan kestaa taalla 15 kuukautta,jos ei ole korkeampaa koulutusta.Vavy jatti koulunsa kesken lyseon viimeisella luokalla,ja meni töihin.Alokasaikana ei paase edes kanttiiniin,mutta vierailuaika on taalla  ma-la klo 12-15 ja sunnuntaina klo 9-17,jolloin tapaaminen on mahdollista joko kanttiinissa,taikka ulkosalla rajatulla piha-alueella.

Omaa kannykkaa myöskaan ei saa pitaa,vaan puhelut voi hoitaa kiinteasta puhelimesta,joka on todella halpaa.

Aamuheratys on klo 5 ja illalla hiljaisuus klo 21.Mitaan iltalomia ei ole.

Ruoka on kuulemma todella hyvaa,ja sita on tarjolla riittavasti.Myös jalkiruokaa.

Mennessamme oli tietenkin turvatarkastus.Kannykka jatettiin suljettuna tuloportille yhdessa henkilöllisyystodistuksen kanssa.Ne laitetiin numeroituun lokeroon.Armeijan henkilökunta(upseerit ja sotilaat) tassa vieraitten vastaanottotilanteessa olivat todella ystavallisia ja asiallisia.

Vavy halusi meidan vievan jotain hyvaa syötavaa.Ostimme mennessamme taytekakun.Kolmestaan sita siina kanttiinissa söimme.Jalkeenpain vavy muisti,etta taytekakun tuonti on kielletty.Kuivakakun voi vieda,seka hedelmia.Taytekakku varmaan on pannassa sen takia,etta siihen on helppo katkea sisalle kaikenlaista.Vavy kavi ilmoittamassa meidan kakustamme,ja se otetiin turvatarkastusportille,ja saimme sen lahtiessamme mukaan.

25 paiva tata kuuta on valatilaisuus,johon menen,jos ei mitaan estetta tule.Valan jalkeen vavylla on viikon loma,jolloin menee Fethiyeen perheensa luokse.Sen jalkeen on edessa uusi armeijakohde,jota ei viela tieda.Toivotaan,etta saisi jaada Antalyaan.

Mukava seurata lahelta armeijassaoloa taalla.Poika oli pari vuotta sitten armeijassa,mutta niin kaukana,kuin İrakin rajalla.Kerran kavi lomalla.

Onpas ollut tanaan kylma ilma.Tuulta ja sadetta.Lampötila pysytellyt koko paivan + 10 asteen alapuolella.Lunta on satanut Ankarassa,İzmirissa ja İstanbulissa.