Tana paivana varmaan jo jokaiselle kaupungissa asuvalle liikennevalot ovat tuttu asia.Myös taalla Turkissa.Olen nyt kaupungilla liikkuessani laittanut merkille,ettei silta kylla nayta.Punaisen valon palaessa kadun ylittaminen nayttaa olevan enemman saantö,kuin poikkeus.Kun odotan siina valon vaihtumista vihreaksi,niin vierellani saattaa olla yksi,taikka korkeintaan pari muuta samalla asialla.Ne muut parikummenta menivat jo .

Sisna menee punaisia pain nuoria,vanhoja, aiteja ja isia työntaen lapsiaan rattaissa,taikka heita taluttaen.

Lahes paivittain naytetaan uutisissa aiheesta,ja turvakameran kuvaa onnettomuustilanteista .Mutta jalankulkijan liikennekayttaytyminen ei nayta parantuvan.

Nama ajatukset tulivat mieleen viime lauantaina,kun tuossa risteyksessa ylitin katua,ja kiinnitin huomiota jalankulkijoitten kadunylitykseen "punaisilla valoilla".

Tallaisia risteyksia tassa minljoonakaupungissa on paljon.Myös liikennevaloja on paljon.Tuossa ylapuolella kuvassa(netista) oleva risteyksessa on todella riski lahtea ylittamaan katua punaisilla.

Toinen kadun ylitystapa taalla on puikkelehtia autojen valista.Ei malteta odottaa,etta autojono katkeaa ,kun liikennevalot autoille vaihtuvat punaisiksi.Antalyassakin on Paljon katuja ja suuria vaylia,joissa liikenne on ruuhka-aikaan tuon ylakuvan(netista) kaltainen.Moniin tallaisiin paikkoihin onkin keskikaistalle asennettu verkkoaita,joka hillitsee alytönta kadun ylittamista vaarallisesti.Pitaisi ihmisjarjen sanoa jotain kylla ilman,etta sita aitaa tarvitsee siihen rakentaa.Luuklisi oman hengen olevan sen verran kallis,etta ylitta kadut ja vaylat turvallisesti.

Jonkunverran on auttanut ylikulkusiltojen rakentaminen.Helppoa kadun ylittamista,kun lahes kaikissa on nykyaan rullaportaat.(kuva netista)

Mutta edelleen loukkaantuu,ja kuolee ihmisia turhaan johtuen omasta huolimattomasta ja piittaamattomasta ajattelutavasta .Kun auton kanssa tulee yhteentörmays,niin kylla siina on jalankulkija aina huonoilla.