Tama viikko ollut taas kiireinen.Muutama paiva sitten tuli Fethiyesta aamulla viesti,etta 90 vuotias,mieheni entisen vaimon aiti on nukkunut pois.Mummo oli kuollut yölla,joten hautaus tapahtui samana paivana.Fethiyesta tuli osa mieheni lapsista.Olivat meilla maanantai-iltana sitten syömassa.Mina en osallistunut itse hautajaisiin.

Eilen oli vainajan muistotilaisuus,johon tietenkin osallistuin.Miehenihan on edelleen Suomessa töissa.Muistotilaisuus oli lamminhenkinen ja kaunis.İmaami luki koraania ja suoritti aisiaankuuluvat rukoukset.Miesvaki oli ulkona, mista kasin myös imaami puhui.Naiset olivat sisalla.Asunto toisessa kerroksessa,joten hyvin kuulimme kaiken,koska kaytössa on aina yleensa kaiutinlaitteet.

Suomessa tallainen ei onnistuisi,etta klo 20.00 alkaa tilaisuus ulkona,mika kuuluu matkojen paahan.Mutta kun tama on osa kulttuuria,niin se on myös osa elamaa.

Tarjoiluna teeta,mehua,pikkusyötavaa ja hiukan makeaakin.

Vaikka kyseessa oli mieheni entisen vaimon aiti ja hanen sukulaisensa,niin oli ihana taas huomata,miten lampimasti minut otettiin vastaan ja kohdeltiin.Ainoana sukulaisena mieheni puolelta oli yksi tytar,joka asuu Antalyassa,seka poika,joka jai tanne hautajaisista auttelemaan,ja laksi tanaan Fethiyeen.Mummon tytar(mieheni ex vaimo)laksi hautajaisia seuraavana paivana lasten kanssa Fethiyeen,joten ei ollut paikalla.

Minulla ja mummolla oli hanen elaessaan hyva ja laheinen suhde.Poika kertoi eilen,etta silloin,kun ensimmaisen kerran mummon tapasin 16 vuotta sitten,niin mummo oli kaikille sukulaisille ilmoitanut pitavansa minusta kovasti.Ja sen kylla huomasi naina vuosina.Kun minusta tuli aikoinaan muslimi,niin mummon kanssa tein ensimmaisen moskeijakayntini.Myös mieheni entisen vaimon kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia.Han on sairas ihminen,jota taytyy ymmartaa.Myös hyvin kiltti ihminen.

Pojalle oli vaikeaa jattaa hyvastit kodille,jossa han on kasvanut ,ja jossa paljon vieraillut Fethiyessa asuessaan.Olimme jo lahdössa,mutta poika esitti minulle pyynnön,etta istutaan viela hetki,koska nahtavasti oli viimeinen kerta,kun siita kodista poika poistui.Asunto menee myyntiin.Nyt siina viela asuu sukulaiset,mutta jos myynti tapahtuu pian,niin asunnossa alkaa uudet tuulet puhaltaa.

Laksimme illalla klo 22 jalkeen pojan kanssa kavellen kotiin.İlma oli mita ihanin.Ei yhtaan kylma.

Tanaan siis poika laksi Fethiyeen.Huomenna nahtavasti tulee tytar Fethiesta pikkupojan kanssa.Ensi viikon perjantaina on hanen miehensa valatilaisuus armeijassa.Joten touhut senkuin vain jatkuvat.